neděle 2. května 2010

Upíří seriály

Docela jsem se v poslední době zakoukal do dvou upířích seriálů. Jde o The Vampire Diaries a True Blood. Jde o dva scela odlišné seriáy.
The vampire diares je spíš takový teenagerovský horor. Dva bratři, kteří se nenávidí, přijedou do malého města a oba se zamilují do dívky Eleny. Ona si samozřejmě vybere toho hodného, který pije pouze zvířecí krev. Zajímavé je, že druhý bratr, který je tak trohu psychopat, pije krev z lidí, dost jich i zabil, je u diváků mnohem oblíbenější. Dokonce na fanouškovském webu vznikají názory, že by se měli dát s Elenou dohromady. On samozřejmě nakonec není tak zlý, jak se napovrch dělá, ale přitažlivost, kterou ti špatní hoši mají, je překvapující. Je to zvláštní, protože Kájínek prý do vězení taky dostal spoustu nabídek k sňatku. Zajímavé je, že L.J.Smithová napsala Upírí deníky mnohem dřív, než Stephen Mayerová Twilight. Taky mě baví, jak rozdílné mají upíři schopnosti a jak v každém seriálu, či filmu je jiný způsob, jak je zabít.

Naproti tomu True blood je tak nějek dospělé, drsné a ponuré. Upíři žijí normálně mezi námi, mají svá práva, pijí speciální syntetickou krev, kde si můžou vybrat i přichutě (A,B,O atd.) Dokonce jsou chudáci loveni, protože jejich krev, se používá jako droga. Je to seriál, který hodně poukazuje na lidské nedostatky a taky všeobecnou nesnášenlivost. Běloši, nemají rádi černochy, všichni nemají rádi upíry, atd,atd. Každý má nějaký problém. Jeden závislot na upírí krvi, druhý závislost na lidské krvi, třetího matka má v sobě démona, čtvrtý je zamilován do dívky, která miluje upíra a tak je to tam s každým. Když se tihle lidé dají dohromady, přidá se k tomu hrstka špatných upírů, nekolik zavražděných lidí, tak se na to prostě musí dát koukat.:-)


7 komentářů:

  1. Hmm... politicky korektní článeček, tos někde opsal? :-DDD

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, opsal jsem to z: www.jakpsátanenasrat.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A já si zase všiml, že tenhle jinak nekonfliktní článek má možná i jisté skryté poselství - ta větička "On samozřejmě nakonec není tak zlý, jak se napovrch dělá, ale přitažlivost, kterou ti špatní hoši mají, je překvapující." by mohla být odpovědí na to, proč si Pavlik tak rád vybírá kontroverzní témata ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si myslím že jsem až nevídaně přitažlivý, takže nemám důvod to tímhle způsobem ještě nějak zlepšovat. :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Chybí ti tu moonlight! =D..to je taky super pokoukáníčko! Na true bloof nekukam ale na upíří deník jo! - a v tom, že damon salvatore(ian somerhalder) je přitažlivější...bo hezčí atd. máš pravdu!...=)

    OdpovědětVymazat
  6. naprosto souhlasím :d tyhle dva seriály mě taky nadchly, ať si říká kdo chce co chce :)

    OdpovědětVymazat
  7. poslední fotka má plastoví zuby praví vipadaj jinak a sou mi vidět pouze dolní zuby

    OdpovědětVymazat