středa 29. prosince 2010

Vztahové vězení

Dnes jsem se zamýšlel nad jednou věcí, která občas vzniká ve vztazích. Strašně mě totiž překapuje, kolik lidí si naivně myslí, že dokážou toho druhého udržet věrným, pokud ho budou neustále kontrolovat a podezřívat.

Zvolená taktika je jasná.

1. Omezit volný pohyb svého miláčka na minimum, popřípadě neustále chodit s ním.

2. Nedovolit mu absolutně žádný přístup k druhému pohlaví.

3. Neustále a pravidelně kontrolovat mobilní telefon a mail.

4. Být podezřívavý. Za každou větou, za každým nápadem, za každým pohledem hledat pouze a jenom úmysl s někým se vyspat.

5. Vyhrožovat. Čas od času připomenout, co všechno by svojí nevěrou ztratil a jaké peklo by mu nastalo. Někteří absolutní zoufalci vyhrožují i fyzickým násilím, ale to už je opravdu zhovadilost.

Čím víc se nad tím zamýšlím, tím méně mi připadá pravděpodobné, že toto je způsob jak někoho udržet věrného. Osobně si myslím, že je to dokonce způsob, jak někoho vehnat do cizí postele, nebo rovnou tento nesvobodný vztah ukončit.
Chápu že příležitost dělá zloděje a že se s touto taktikou dá celkem dlouho držet ten druhý mimo „nebezpečí“, ale asi by to mělo být všechno jinak.
Jde o to, aby se tomu druhému v kritické chvíli (která dřív, nebo později stejně nastane) rozsvítilo v hlavě červené světlo a aby řekl…. Dost! To mu přeci nemůžu udělat!
Opravdu si někdo myslíte, že těchto 5 důvodů nakonec povede k rozsvícení toho světla?!
Já říkám, že určitě ne!

3 komentáře:

  1. Jde o to, že příležitost stejně jednou tak jako tak nastane.
    Neublížit!-což znamená co oči nevidí to srdce nebolí. Ale, je potřeba si dobře rozmyslet s kým a za jakých podmínek- i v tomto musí být osoba k druhému (milence nebo milenci) upřímný!
    Je lepší nevědět a důvěřovat i přes to vše.Né jen toho druhého hlídat-to nepřináší radost. Brát život jaký je...
    Al

    OdpovědětVymazat
  2. Jen jestli ten stíhač/ka,nemá dost velký důvod(zkušenost)se takto patologicky,nenormálně chovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ať už je nějaký důvod, nebo dokonce zkušenost, tak přeci není možné se takto chovat. Kdyby nám při seznamování ten druhý řekl, že toto bude dělat, nikdy bychom s ním do vztahu nešli. Jasně že se to u spousty lidí projeví až časem a oni předtím kolikrát sami nevěděli, že jsou toho vůbec schopni.
    Já jen říkám, že na tomto nejde postavit nic pevného. Nic, co vydrží věky. A to by si měl každý takový blázen uvědomit dřív, než bude pozdě.

    OdpovědětVymazat